Vilja Hyttinen on Lucia-neito 2019

17.12.2019 klo 12:30
Uusi Lucia-neito kruunattiin Kuopion kaupungintalon juhlassa perjantaina 13.12.

Tänä vuonna Kuopion Luciaksi kruunattiin Vilja Hyttinen Kallaveden lukiosta. Neitoina toimivat Iina Marttila Klassillisesta lukiosta, Kaarna Kontulainen Lyseon lukiosta, sekä Selma Kekäläinen ja Marianne Lyytinen Taidelukio Lumitista.  

Juhlaohjelmaan kuului Veera Nurmelan kantele- ja lauluesitys, Kettulan koulun kuoron laulua ja sopraano Sonja Herrasen (kuvassa) esittämät joulukappaleet. 

 

Lucia-neidon kruunasi Kuopion kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Markku Rossi Lumoavan korulla.


 

Kiertueella laulettiin molemmilla kotimaisilla 

Perinteeseen on kuulunut myös Lucia-kiertue, jossa Lucia-neidot kuoroineen kiertää Kuopion alueen sairaaloissa ja kouluilla viemässä hyvän joulun toivotuksen. Kiertueella Lucia-laulun säkeistöjä laulettiin sekä suomeksi, että ruotsiksi. 

Juuri Luciaksi kruunattu Vilja Hyttinen kuvailee kiertuetta ainutlaatuiseksi kokemukseksi. 

Mieleenpainuvin juttu oli ehdottomasti vierailu KYS:llä sekä Harjulan sairaalassa. Oli palkitsevaa nähdä, miten vierailumme ilahdutti heitä. Tällaista kokemusta ei pääse normaalisti kokemaan, joten tämä oli hieno tilaisuus, Hyttinen kertoo. 

Lucia-kulkue vieraili maanantaina 16. joulukuuta Kettulan ja Pohjantien kouluilla, Kuopion yliopistollisen sairaalan osastoilla, sekä Harjulan sairaalan saattohoito-osastolla, Lehtola-kodissa. Lucia-neitojen lisäksi kulkueeseen kuului Kettulan koulun 5-6-luokkalaisista koostuva 16 oppilaan kuoro.  

Tuleville Lucia-neidoille sanoisin, että nauttikaa kokemuksesta ja muistakaa hymyillä, sillä saa paljon aikaan. Ei kannata turhaan jännittää, tämä on mukava kokemus! Lapset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, sillä minulla on pikkusisko ja olen tottunut hoitamaan lapsia myös töissä. Lapsissa parasta on rehellisyys ja iloisuus, joka heistä tarttuu. 

Kiertuepäivän lisäksi Lucia-seurue vieraili Matkus Shopping Centerissä ja Kuopion kaupunginvaltuuston kokouksessa toivottamassa hyvää joulun aikaa.  

Äänestäjien ja juhlaosallistujien kesken arvottiin kolme Matkus-lahjakorttia. Voittajiin ollaan yhteydessä viikon 51 aikana. 

 

 

Yhteistyössä mukana: