Vänster spalt

Kuopion Pohjola-Norden

 

Kuopion Pohjola-Norden järjestää jäsenilleen monipuolista pohjoismaista toimintaa. Vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Pohjolan pidot, Pohjoismainen kirjastoviikko sekä Lucia-juhla ja -kiertue. 

Nordplugg-kielikurssi

Nordplugg-kielikurssia on järjestetty Kuopion ystävyyskunnassa Jönköpingissä vuodesta 1998 lähtien, lähes vuosittain. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoille / ruotsin yo-kokeisiin osallistuville. Vuonna 2019 Nordplugg-kielikurssi järjestetään Ruotsin Jönköpingissä 29.7.-6.8. Lisätietoja kursista ja hakulomakkeen löydät täältä: Nordplugg 2019.

Lucia-perinne

Kuopiossa Lucia on valittu jo vuodesta 1990. Lucia-perinteen aloittivat Kuopiossa Kuopion kansalaisopiston kielten lehtori Ritva Kärki sekä Kuopion Pohjola-Norden ry:n puheenjohtaja Anna Lisa Paasonen. Kuopion kansalaisopistolla oli Ruotsi-teemavuosi ja Lucia-tapahtumalla haluttiin herätellä kiinnostusta ruotsin kieleen ja kohentaa sen asemaa mm. kouluissa. Kun idea oli nähnyt päivänvalon, Ritva Kärki marssi Uutis-Kukkoon Heli-Marjatta Sormusen ja Ippa Tuovisen puheille ja Uutis-Kukon toimeliaat naiset lähtivät koko sydämellään mukaan hankkeeseen. Ensimmäinen Lucia-neito Lotta Maijala valittiin siis vuonna 1990. Näin käynnistyi monivuotinen Lucia-perinne Kuopiossa.

 

 

 

 Kuopion Pohjola-Norden ry

Höger spalt

                                                                                                                                    Yhteystiedot

kuopio(at)pohjola-norden.fi

Puheenjohtaja

Sirpa Korhonen

Varapuheenjohtaja

Jaakko Pulkkinen

Sihteeri

Minna Aalto

 

 

 

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS PERUTTU

Kokous peruttu koronapandemian takia

ALUEELLISET POHJOLAN PIDOT PERUTTU

Koronavirusepidemian takia tilaisuus on peruttu.

Vilja Hyttinen on Lucia-neito 2019

Uusi Lucia-neito kruunattiin Kuopion kaupungintalon juhlassa perjantaina 13.12.